Centrála BA: 0948 161 393
Pobočka BB: 0948 131 990
Pobočka VY: 0915 613 616
Pobočka RS: 0948 153 363
Pobočka Tatry: 0947 922 500
Pobočka Orava: 0948 161 323

Ísť s dobou je poreba. Nároky spotrebiteľov neustále stúpajú. V prípade, že vlastníte gastro podnik, netreba zaspať dobu a držať krok s modernými trendmi. Na celkovú hodnotu reštaurácie vplýva veľa prvkov, avšak existuje niekoľko zaujímavých spôsobov, ako dostať jej meno do povedomia širokej verejnosti. Prinášame štyri zaujímavé kroky, vďaka ktorým vaše gastro zariadenie posuniete na vyššiu úroveň.

 

1.     Šťastná hodinka, alebo „Happy hour“

Jeden zo spôsobov ako zaujať, môže byť špeciálna akcia pre zákazníkov. Veľmi známym lákadlom býva šťastná hodinka. Táto technika sa používa pomerne často, no nikdy nesklame. Pojem „Šťastná hodinka“ z anglického „Happy hour“ je zameraná na časť dňa, kedy sa objednávky jedál spomalia a v reštaurácii nastane útlm.

Zvýšte úroveň vášho podniku tým, že aj v poobedňajších hodinách ukážete verejnosti dôvod, prečo by ho mali navštíviť a na čo sa môžu tešiť. Vyskúšajte zostaviť cenovo výhodnú ponuku, napríklad nápoj jeden plus jeden zadarmo, alebo pochutiny za polovičnú cenu. Jedálny lístok šťastných hodiniek pokojne obmieňajte, avšak pre šetrnosť našej planéty radšej využite recyklovateľný papier.

2.     Šetrenie životného prostredia ako dlhotrvajúci trend

Aspekt ekologicky priateľských a praktických riešení sa v súčasnosti aplikuje takmer všade. Úrovni reštaurácie by určite nepomohlo, keby sa jej gastro vybavenie skladalo čisto z komponentov, ktoré škodia planéte. V tomto prípade sú jedným z optimálnych riešení práve eko obaly. Čo sa skrýva pod týmto názvom? Eko obaly sú recyklovateľné výrobky navrhnuté tak, aby šetrili energie a materiály. Pri ich výrobe sa používajú ekologicky nezávadné výrobné technológie a etické postupy. Zaraďte do podniku eko obaly, aby ste aj vy mohli v rámci svojich možností podporiť životné prostredie, či trochu inšpirovať miestnych hostí. V prípade, že preferujete plastové obaly, myslite na praktickosť. Zatavovacie misky sú skvelým riešením pre doručovanie jedla. Máte istotu, že jedlo po ceste k zákazníkovi nevyleje a nepoškodí.

3.     Nadštandardné služby ako bežná vec

Pokiaľ daná reštaurácia ponúka možnosť ubytovania, existuje účinný krok ako povýšiť úroveň jej služieb. Medzi obľúbené patrí ponuka bufetov. Veľký výber jedla, neobmedzené mžnosti, to uvíta každý zákazník. Je známe, že raňajky tvoria dôležitý základ dňa a preto by ste mali hosťom ukázať, ako myslíte na ich hlavný prísun energie. Bufet sa môže skladať zo širokej ponuky jedál.

Neodmysliteľnou súčasťou sú kontinentálne raňajky, teda studená časti bufetu (syry, šunka, saláma, zelenina). Ďalej sem patria rôzne jogurty, paštéty, pečivo, ovocie a iné. Na teplú stravu (omeleta, praženica, párky, ham and eggs) sa využíva gastro vybavenie s názvom chafing, ktoré udrží jedlo v teple. Nezabudnite na nápoje v podobe rannej kávy, čaju, či rôznych džúsov.

4.     Dbajte na dobrý dojem

Investícia do reštaurácie je dôležitá vo všetkých podobách. Nejde len o aspekt financií, ale aj o dávku trpezlivosti a času pre zamestnancov. Toto tvrdenie dokonca obhajuje niekoľko výskumov, zaoberajúcich sa produktivitou na pracovisku. Štúdia z Veľkej Británie dokázala na vzorke 700 dobrovoľníkoch, že spokojní zamestnanci sú omnoho produktívnejší.

Zistenia pomohli objasniť, aký typ správania a podpory treba uplatniť ku svojim zamestnancom, aby mali pozitívny pracovný prístup, ktorý by prenášali aj na zákazníkov. Spokojní zamestnanci prenášajú svoju energiu aj na zákazníka. Dobrý dojem preto, musí okrem kvalitného jedla spraviť aj obsluha. Snažte sa pomôcť vyriešiť všetky problémy, ktoré sa počas pracovného dňa vyskytnú. Má niekto z nich zaujímavý návrh, ako vylepšiť chod reštaurácie, či gastro vybavenie? Vypočujte si všetky názory a zvážte najlepšiu cestu, ktorá by prospela ako zamestnancom, tak aj reštaurácii.

 

Už dávno nie sme takí krpci, akými sme boli na začiatku

Spracujeme viac ako 7 600 objednávok mesačne, ktoré sú pripravené 17 skladníkmi a rozvezené 22 autami.

Prihláste sa k odberu newslettera

 

Sledujte nás

Cookies

Aby sme Vám mohli zaistiť najlepší možný zážitok z prezerania tohto webu, radi by sme Vás požiadali o súhlas s využitím jednotlivých dát pre nás aj našich partnerov.
K Vašim dátam sa budeme správať zodpovedne. Kliknutím na tlačidlo OK môžete súhlas udeliť .

Nesúhlasím

Nastavenie

Nižšie môžete zvoliť, aké typy cookies môžeme spracovávať.

Technické cookies

Technické cookies sú nepostrádateľné pre správne fungovanie tohto webu a nemožno ich teda vypnúť.
Zobraziť viac informáciíBez tohto typu cookies by web nebolo možné správne využívať. Jedná sa najmä o pomocné hodnoty znázorňujúce Vaše voľby, nastavenia a zobrazenia jednotlivých prvkov.
Skryť viac informácií

Analytické cookies

Analytické cookies nám pomáhajú sa neustále zlepšovať.
Zobraziť viac informáciíTento typ cookies slúži napr. na analýzu návštev, výkonu webu alebo reklamných kampaní. Získané dáta nie sme schopní spojiť s konkrétnym užívateľom a sú teda spracovávané hromadne na úrovni všeobecnej štatistiky.
Skryť viac informácií

Marketingové cookies

Marketingové cookies používame my a naši partneri, aby sme Vám mohli ponúknuť relevantný obsah.
Zobraziť viac informáciíPomocou marketingových cookies Vám môžeme zaistiť relevantnú ponuku. V prípade, že tento typ cookies nepovolíte, nezaistíte tak, že sa Vám už reklamné oznámenia nebudú ponúkať, ale nebudú pre Vás najskôr zaujímavé.
Skryť viac informácií